nl | fr | en

Geschiedenis

Na een tiental jaar gewerkt te hebben in een autofabriek in de Verenigde Staten, startte Francis De Jaeger een smederij in Knesselare (België) onder de naam “De Jaeger Francis & zonen”.  

In 1948 hebben zijn zonen, Albert en Pierre, de smederij verder gezet onder de naam JAEGERSON.  De daarop volgende jaren is de smederij begonnen met het produceren van eigen aardappelmachines en graanblazers onder de naam “JAEGERSON”  voor de Belgische markt en dit tot 1972.  

Freddy De Jaeger, zoon van Albert De Jaeger, nam het bedrijf over in 1972 na het plotse overlijden van beide broers.  

De steeds groter wordende concurrentie van de verschillende gevestigde merken van landbouwmachines, heeft ervoor gezorgd dat JAEGERSON zich is gaan toespitsen op de toeleveringssector.  
Vandaag is JAEGERSON uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeleveranciers in de metaalsector dankzij de opgedane kennis en gedrevenheid van onze bekwame medewerkers.

Wij zijn gestart met het toeleveren van plaatwerk en vandaag de dag leveren wij zowel enkelvoudige stukken als complexe lascontructies en zelfs volledig gemonteerde en geschilderde producten.
 
Het bedrijf kende een gestage groei, zowel in personeel als in omzetcijfer.  Tot in het jaar 1994 was JAEGERSON gevestigd te Knesselare, daarna verhuisde het naar het industriepark te Beernem.  
Tot op vandaag is JAEGERSON nog altijd een onafhankelijk familiebedrijf.